Beyond performance: aspects of commensality practices in informal meals in Ancient and Middle Greek comedy
Keywords:
Greek Comedy, commensality, private banquet, reciprocity, gratuity
Abstract
The present paper aims to study in the fragmentary corpus of Ancient and Middle Comedy four types of commensality practices, linked to private banquets: the deîpnon apò symbolôn, a banquet sustained by individual contributions; II. The epidósimon deîpnon or a banquet for free; III. The synagógimon deîpnon or picnic; IV. The tetradistaí related to the banquets held on the fourth day of the month. While the scenes involving great banquets have often been the object of study, both in Aristophanic comedy and in other genres, the practices of private banquets have been analyzed only in a lateral way. Our study intends to make a contribution in such a topic, bearing in mind that a strong relationship between social and economical practices is perceived.Downloads
Download data is not yet available.
How to Cite
Coscolla, M. J. (1). Beyond performance: aspects of commensality practices in informal meals in Ancient and Middle Greek comedy. Anales De Filología Clásica, 2(28), 89-98. https://doi.org/10.34096/afc.v2i28.3959
Issue
Section
Artículos
Los autores/as que publiquen en esta revista aceptan las siguientes condiciones:
- Los autores/as conservan los derechos de autor y ceden a la revista el derecho de la primera publicación, con el trabajo registrado con la licencia de Atribución-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC-BY-SA 4.0) de Creative Commons, que permite el uso comercial de la obra y de las posibles obras derivadas, la distribución de las cuales se debe hacer con una licencia igual a la que regula la obra original.
- Los autores/as pueden realizar otros acuerdos contractuales independientes y adicionales para la distribución no exclusiva de la versión del artículo publicado en esta revista (p. ej., incluirlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro) siempre que indiquen claramente que el trabajo se publicó por primera vez en esta revista.
- Se permite y recomienda a los autores/as a publicar su trabajo en Internet (por ejemplo en páginas institucionales o personales) antes y durante el proceso de revisión y publicación, ya que puede conducir a intercambios productivos y a una mayor y más rápida difusión del trabajo publicado (vea The Effect of Open Access).
En ningún momento se cobrará monto alguno al autor por la publicación en esta revista.